Optimaliseer jouw looptechniek via onze 3D-analyse

3D-Loopanalyse Antwerpen

Wil je begeleiding bij je eerste stappen bij het lopen? Of wil je een nieuwe toptijd realiseren op je favoriete loopafstand? In deze gevallen raad ik een 3D-analyse van harte aan. Tijdens onze loopanalyse zal er gekeken worden naar de biomechanische kenmerken van het lichaam en kwaliteit van beweging. Zo zullen we via deze analyse de zwakke punten van jouw lichaam vinden. Verder zal jouw looptechniek onderzocht worden om zo mogelijk de loopefficiëntie te verhogen. Deze analyse gebeurt in het kader van blessurepreventie en als voorbereiding voor het opdrijven van jouw looptrainingen.

Blessurepreventie

Een loopanalyse zorgt voor vele voordelen: je kunt er je loopprestaties danig mee verbeteren en het kan je vervelende loopblessures besparen. Wist je dat liefst drie op tien startende hardlopers slachtoffer worden van zo’n blessure? Deze screening is geschikt voor beginnende, recreatieve en lange afstandslopers.

De Werkwijze

Allereerst kijken we naar jouw voedingspatroon in functie van het lopen. Nadien meten we je spierkracht, stabiliteit en lenigheid aan de hand van een testbatterij. Deze testbatterij zijn verschillende oefeningen die gebaseerd op alle aspecten van een loper. Verder filmen en analyseren we via 3D-analyse je looptechniek en -patroon. Ten slotte zullen we je een oefenschema meegeven gebaseerd op jouw testing. Voor € 150 ontvang je grondige screening en gepersonaliseerd oefenschema. Na 3 maanden raden we een hertesting aan dewelke €50 kost.

Mobility Screening by 24th Street